Μαμα σε απογνωση; Ωρα για restart



Μήπως αγαπητή μαμά εκεί έξω είσαι στα όρια νευρικής κρίσης; Μήπως σε έχει πιάσει απελπισία από τα ξενύχτια, την κούραση, την διαρκή ενασχόληση με το παιδί και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Νιώθεις ότι έτσι θα είναι η ζωή σου συνεχώς και δεν βρίσκεις συμπαράσταση πουθενά; Είσαι στο κατάλληλο μέρος. Γιατί σήμερα θα μιλήσουμε για την ισορροπία και την ηρεμία που χρειάζεσαι άμεσα!
Έχεις περάσει μια τρελή μέρα με ένα παιδί που γκρινιάζει, κλαίει για χίλιους δυο λόγους, δεν το ικανοποιεί ακόμα και η αγκαλιά σου κι εσύ αρχίζεις να χάνεις την μπάλα. Προσπαθείς να το ηρεμήσεις , να παίξεις, παράλληλα να μαγειρέψεις/καθαρίσεις/συγυρίσεις και ό,τι άλλο περιλαμβάνει το μενού της ημέρας χωρίς εξαιρέσεις γιατί όλα θέλεις να τα έχεις υπό έλεγχο. 
Οπότε είναι μόλις 9 το βράδυ πλέον και αφού μετά κόπων και βασάνων έχεις βάλει το λατρεμένο σου παιδάκι για ύπνο, εσύ νυστάζεις τόσο πολύ που μόνο και μόνο η ιδέα, να δεις μια ταινία ή να χαλαρώσεις στον καναπέ μοιάζει ανέκδοτο. Έτσι , απλώνεις ένα τελευταίο πλυντήριο, κάνεις ένα ντουζ και πέφτεις αποκαμωμένη για ύπνο χωρίς καν να προλάβεις να το σκεφτείς. 
Μήπως κάτι δεν πάει τόσο καλά; Μήπως κάπου υπερβάλλεις; Ήρθε η ώρα να το σκεφτείς, πριν να είναι πολύ αργά. Άφησε πίσω την τελειομανία γιατί η ζωή δεν είναι ταινία. Βάζεις μια εικόνα στο μυαλό σου και όταν δεν την καταφέρνεις στην πραγματικότητα απογοητεύεσαι, ενώ εξαρχής η εικόνα αυτή δεν ήταν ρεαλιστική.  Βάλε σαφείς, βασικές υποχρεώσεις και μην προσπαθείς να τα πετύχεις όλα ταυτόχρονα. Ξεκάθαροι στόχοι και απαιτήσεις ώστε να πετύχεις το καλύτερο.
Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, έως και ενοχλητικό κάποιες φορές, αλλά πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου . Και δεν μιλάμε για πολυτέλειες και πράγματα ακατόρθωτα, αλλά κάποια ώρα χαλάρωσης που θα επιλέξεις μέσα στην εβδομάδα. Μπορεί να είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Σημασία έχει να είναι κάτι που σου λείπει και το χρειάζεσαι για να πάρεις δυνάμεις, να φτιάξεις την διάθεσή σου και να προχωρήσεις με περισσότερο κέφι από πριν.  Σε αυτό θα βοηθούσε, ίσως, και η επικοινωνία με τον σύντροφό σου, μια αγαπημένη φίλη ή ένα συγγενικό πρόσωπο, γιατί πάντα τα προβλήματα μικραίνουν όταν τα μοιράζεσαι με κάποιον δικό σου άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που θα είναι εκεί για να σε στηρίξει, να σε επαναφέρει και να σου δώσει κουράγιο να πας παρακάτω χωρίς να σε κρίνει ή να σου πει φράσεις που δεν θα ήθελες να ακούσεις εκείνη την στιγμή.
Το παν είναι τελικά να νιώθεις μέσα σου ικανοποιημένη από την προσπάθειά σου, να γνωρίζεις τα όρια σου και να ζητάς βοήθεια όταν την έχεις ανάγκη. Η αληθινή δύναμη βρίσκεται ακριβώς εκεί. Να μπορείς στο τέλος της ημέρας να ζεις ουσιαστικές στιγμές με την οικογένειά σου και να είσαι -όσο φυσικά γίνεται περισσότερο- χαρούμενη και ήρεμη . Αυτό θέλουν άλλωστε κι εκείνοι από εσένα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις