10 πραγματα που θελω να μαθω στα παιδια μου οταν μεγαλωσουν...

Σκέφτομαι συχνά, τι θα ήθελα να έχω μάθει στα παιδιά μου όταν μεγαλώσουν για την ζωή τους. Ποιες θα ήταν οι βασικές μου συμβουλές για το μεγάλο τους ταξίδι, τα εφόδια που θα ήθελα να έχουν οπωσδήποτε, για να γίνουν σωστοί και ευτυχισμένοι άνθρωποι. Σήμερα λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας τα δέκα πιο σημαντικά σημεία, μιας και οι τελευταίες μέρες του χρόνου πάντα έχουν και μια δόση αναστοχασμού...

*Να αγαπούν χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα. Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος όμως η αγάπη κάνει θαύματα!

*Να είναι γενναιόδωροι και στα αγαθά αλλά κυρίως στα συναισθήματα. Να μοιράζονται και να χαρίζουν όσα έχουν στα χέρια τους.

*Να σέβονται τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους όσο διαφορετικοί κι αν είναι από αυτούς. Η αγάπη δεν έχει όρια και δεν κάνει διακρίσεις.

*Να κυνηγούν μέχρι τέλους τα όνειρα τους. Ο δρόμος μπορεί να είναι μακρύς και δύσκολος αλλά έχουν τα εφόδια για να τα κατακτήσουν.

*Να στηρίζονται στα πόδια τους και να είναι ανεξάρτητοι. Τα αγαθά κόποις κτώνται και τα απολαμβάνουμε πολύ περισσότερο όταν έχουμε προσπαθήσει για αυτά. 

*Να έχουν καλούς φίλους που θα είναι η δεύτερη οικογένεια τους αλλά να είναι και οι ίδιοι, οι φίλοι που θα ήθελαν να έχουν. Στις χαρές, στις επιτυχίες αλλά και στις λύπες να είναι το στήριγμα τους.

*Να συγχωρούν και να ζητούν και οι ίδιοι συγνώμη όταν κάνουν λάθος. Οι σχέσεις χρειάζονται υποχωρήσεις και η αυτογνωσία είναι το πρώτο σκαλοπάτι για την ισορροπία τους.

*Να μην φοβούνται να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει. 

*Να έχουν ευγένεια και ήθος ακόμη κι όταν οι περιστάσεις θα απαιτούσαν το αντίθετο. Η αξιοπρέπεια και ο χαρακτήρας είναι το μεγαλύτερό τους όπλο.

*Να γελάνε με την ψυχή τους, να ζουν τις στιγμές με την οικογένειά τους, με τους φίλους τους σαν να μην υπάρχει αύριο γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν κρατάει για πάντα!

Εσείς τι άλλο θα θέλατε να τους μάθετε για την ζωή τους; Θα ήθελα πολύ να δω τα δικά σας σχόλια και τις δικές σας σκέψεις! 

Καλή εβδομάδα!
Δήμητρα

Σχόλια

  1. Να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να την αγαπήσουν, να την σέβονται και να μεγαλώσουν κοντά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις