Μεινετε σπιτι, μεινετε ψυχραιμοι ...

Όπως θα είδατε κάναμε κι εμείς μια παύση από τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες... Μετά από πέντε ολόκληρες εβδομάδες καραντίνας ήρθε και στα παιδιά μια άρνηση, μια συνεχόμενη αδιαφορία για τα παιχνίδια, την ζωγραφική, τα περισσότερα με τα οποία είχαμε ασχοληθεί μέχρι τώρα.

 Έπρεπε, λοιπόν, να ψάξω λίγο περισσότερο να βρω με τι θα καταπιαστούμε, αλλά πρώτα ακολούθησα την ανάγκη τους για ελευθερία, για κίνηση και λίγη ανεξαρτησία. Έτσι, βγήκαμε λίγο πιο πολύ έξω, πήραμε το πατίνι μας και αρχίσαμε το τρέξιμο. Όσο για μέσα στο σπίτι ζήσαμε ένα Σαββατοκύριακο όπου δεν υπήρχε σπιθαμή του σαλονιού χωρίς πεταμένο παιχνίδι. Υπήρχε ένταση και ανάγκη εκτόνωσης και ήταν πια πασιφανές! 

Πέρασε όμως κι αυτή η "φάση" και επανερχόμαστε με τρεις ιδέες για τις επόμενες ημέρες!


Ένα αλλιώτικο δέντρο 🎄                  

Όλοι φαντάζομαι έχετε σπίτι ρολά από χαρτιά υγείας ή κουζίνας. Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να μαζέψετε μερικά και να φτιάξετε ένα διαφορετικό και "οικολογικό" χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το χρωματίζετε με νερομπογιές, τέμπερες ή απλό μαρκαδόρο και το στολίζετε με την δική σας πινελιά. Εμείς επιλέξαμε να κόψουμε μπάλες από χαρτόνια πολύχρωμα. Και το αφήσαμε σχετικά minimal. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε glitter, χρυσόσκονη , πομ πομ ή κάποιο άλλο υλικό που σας αρέσει και έχετε διαθέσιμο. 



Ξεκινήστε τις πρόβες για τα κάλαντα!🎶

Μπορεί να φαίνεται νωρίς αλλά ειδικά τα μικρότερης ηλικίας παιδιά δεν γνωρίζουν καλά έως και καθόλου τα κάλαντα, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσουν να τα μαθαίνουν. Μπορείτε όσο κάνετε τις κατασκευές σας , ή ακόμα και όταν παίζουν να τα βάλετε ως μουσική υπόκρουση μαζί με άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα μπουν στο κατάλληλο mood.

Χαρίσετε ένα χαμόγελο σε άλλα παιδιά!

Εάν έχετε την δυνατότητα αγοράστε τώρα στις γιορτές ένα παιχνίδι για κάποιο παιδί που το έχει ανάγκη. Διαφορετικά, μπορείτε να διαλέξετε μαζί με το παιδί σας ένα ή και περισσότερα, από αυτά που έχει και θα ήθελε να χαρίσει με αγάπη σε κάποιον άλλο συνομήλικο του. Έτσι και θα προσέφερει χαρά αλλά και θα πάρει το πιο ωραίο μάθημα για το πνεύμα των Χριστουγέννων. 

Το θέμα δεν είναι μόνο πόσο πιο εποικοδομητικά μπορούμε να περάσουμε τον χρόνο μας. Η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι πόσο πιο ήρεμα και χωρίς εντάσεις θα περάσουμε τον χρόνο μας ώστε να βγούμε από όλο αυτό αλώβητοι και πιο δυνατοί! 

Μείνετε σπίτι , μείνετε ψύχραιμοι...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις