ΒΡΟΧΕΡΗ ΜΕΡΑ; ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ



Είναι κι αυτές οι μέρες που ξυπνάς, ανοίγεις το παντζούρι και βλέπεις βροχή και καταχνιά. Πριν σε πιάσει η απελπισία για το πώς θα περάσεις ολόκληρη τη μέρα στο σπίτι με το μωρό/παιδί σου, σκέψου θετικά και δες το σαν ευκαιρία να περάσετε ωραία.
Αρχικά, αν δεν βρέχει πολύ μια έστω και μικρή βόλτα δεν είναι απαγορευτική. Τα μωράκια δεν είναι από ζάχαρη. Αν τα ντύσουμε καλά και βάλουμε έναν ποδόσακο στο καρότσι ή ένα ειδικό αδιάβροχο  σκέπασμα δεν θα βραχούν και θα απολαύσουν την διαδρομή με αυτό τον διαφορετικό για εκείνα καιρό.
Αν όμως δεν έχουμε την διάθεση να κάνουμε κάτι τέτοιο μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα στον χώρο μας. Σίγουρα τα παιχνίδια μετά από κάποιες ώρες δεν είναι αρκετά και το παιδί αρχίζει να βαριέται ή να κουράζεται. Αυτή είναι και η ώρα να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό! Δοκίμασε να μπεις στην κουζίνα μαζί του. Φτιάξτε κουλουράκια , κέικ ή αν είναι σε μικρότερη ηλικία μια αλατοζύμη είναι ιδανική για κατασκευές ειδικά τώρα τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας στολίδια, κουλούρες διακοσμητικές ή οτιδήποτε άλλο σας κάνει κέφι. Ναι θα υπάρξει μια ανακατωσούρα αλλά θα περάσετε καλά.
Αν πάλι δεν είστε πολύ fan των κατασκευών και προτιμάτε κάτι πιο "καθαρό" και κεφάτο, τότε μια είναι η λύση. Βάλτε μουσική. Διαλέξτε χαρούμενα και αγαπημένα σας τραγούδια και μοιραστείτε τα με τα παιδιά σας. Χορέψτε μαζί τους χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το εκτιμήσουν και να μπουν στην διάθεσή σας. Ίσα ίσα που δεν θα θέλουν να σταματήσετε.
Φυσικά όταν το παιδί είναι λίγο μεγαλύτερο μπορείτε να επεκταθείτε σε επιτραπέζια, κυνήγι θησαυρού ή ακόμα και μουσικές καρέκλες. Ιδέες υπάρχουν πολλές. Θέληση να υπάρχει! Όταν πια κουραστείτε και οι δυνάμεις σας σας εγκαταλείψουν, βάλτε μια ωραία ταινία, ή διαβάστε ένα βιβλίο, φτιάξτε ένα σπιτικό ποπ Κορν και χαλαρώστε παρέα.
Παρότι η επαφή με τον έξω κόσμο είναι απολύτως απαραίτητη για τα παιδιά και βοηθά  πολύ στην εκτόνωση της ενέργειάς τους κατά την διάρκεια της ημέρας, το "μέσα" πολλές φορές είναι εξίσου διασκεδαστικό αν το αξιοποιήσουμε δημιουργικά και με καλή διάθεση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις