Νονε μου σ' αγαπω που εισαι εδω



Γιορτές πλησιάζουν και οι νονοί έχουν την τιμητική τους. Είναι άλλωστε η εποχή που επιβάλλεται να εμφανιστούν στην ζωή των βαφτιστηριών τους και να τους κάνουν δώρα! Αυτός είναι όμως ο ρόλος τους ή μήπως έχει χαθεί η ουσία τελικά;
Αρχικά, εννοείται ότι όλα είναι όμορφα να γίνονται μέσα στο πλαίσιο των γιορτών και δίνουν μεγάλη χαρά στα παιδιά. Και τα δώρα, και τα παιχνίδια και οι σοκολατένιοι Άη Βασίληδες...! Αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Ο ρόλος του νονού είναι πολύ πιο σημαντικός και δεν θα έπρεπε να περιορίζεται σε γιορτές και επετείους. Μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων ο νονός πρέπει να είναι μέρος της ζωής του βαφτιστηριού του, να το νοιάζεται , να το προστατεύει και να είναι εκεί όποτε τον χρειάζεται. Ως "πνευματικός" πατέρας ή μητέρα έχει στην πραγματικότητα εκτός από τις θρησκευτικές, και ηθικές και πνευματικές υποχρεώσεις απέναντι του. Μπορεί να ακούγεται βαρύ αυτό το φορτίο, όμως έτσι είναι. Ο γονιός, άλλωστε, επέλεξε τον συγκεκριμένο ανάδοχο για το παιδί του και όχι κάποιον άλλο, γιατί τον εμπιστεύεται, τον νιώθει δικό του άνθρωπο και ξέρει βαθιά μέσα του, ότι θα του δώσει σωστές και όμορφες συμβουλές για την ζωή του με τον δικό του τρόπο.
Φυσικά, το κυριότερο και αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας, είναι οι στιγμές που περνάει ένα παιδί με το νονό του και οι μνήμες που έχει από εκείνον μεγαλώνοντας. Μια ωραία βόλτα, ένα κυριακάτικο φαγητό, το στόλισμα του δέντρου ή οποιαδήποτε άλλη ασχολία μπορούν να έχουν μαζί, θα τους φέρει πιο κοντά, θα γελάσουν, θα διασκεδάσουν και θα δημιουργήσουν δυνατές αναμνήσεις! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για ένα παιδί από το να νιώθει σημαντικό για τους ανθρώπους που αγαπά. Να δέχεται τρυφερότητα και στοργή σε όσο γίνεται μεγαλύτερη συχνότητα .
Ως νονός στην πραγματικότητα αποκτάς ένα παιδί χωρίς να το γεννήσεις. Αν λοιπόν έχεις πάντα στο νου σου αυτό τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην είσαι εδώ για το βαφτιστήρι σου μια ζωή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις