ΖΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!



Ίσως η ωραιότερη γιορτή και εποχή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους είναι φυσικά τα Χριστούγεννα! Εκμεταλλευόμαστε  αυτήν την περίοδο στο έπακρο για να περάσουμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας;

Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλοι περιμένουν τις γιορτές κυρίως για να ξεκουραστούν λίγο, να ξεφύγουν από την ρουτίνα της δουλειάς και των υποχρεώσεων και να ηρεμήσουν. Οι μικροί πάλι τις βλέπουν ως αφορμή για ατελείωτο παιχνίδι, βόλτες και χαλαρές ώρες με την οικογένεια και τους φίλους τους. Πού συναντιούνται αυτές οι ανάγκες; 

Η λύση είναι μία! Όλα γίνονται με μέτρο, συνεννόηση και καλή διάθεση πάντα! Σίγουρα είναι αναγκαίο να ξεκουραστούμε λίγο οι γονείς , ειδικά όσοι εργάζονται, για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Αλλά, ακόμα και στο σπίτι μπορούμε να κάνουμε όσα δεν κάνουμε εύκολα τις υπόλοιπες ημέρες του χειμώνα. Επιτραπέζια παιχνίδια, ταινίες και μουσικές είναι must. Θυμηθείτε όσα παίζατε μικροί και μάθετέ τα και στα παιδιά σας  . Βάλτε φαντασία και χαρά στην όλη διαδικασία και είναι βέβαιο ότι θα γελάσετε με την καρδιά σας. 

Μην αφήσετε απ' έξω βέβαια μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες ή μπισκοτάκια. Όλες αυτές οι μυρωδιές είναι μέρος των γιορτών και μένουν χαραγμένες στο μυαλό των παιδιών. Δείξτε τους πώς μπορούν να σας βοηθήσουν και εμπιστευτείτε τα. Μπορεί να μαζεύετε λίγο παραπάνω αλεύρι από το πάτωμα, μπορεί όμως και να σας εκπλήξουν με το πόσο γρήγορα μαθαίνουν.

Αν πάλι προτιμάτε τις εξόδους τότε αυτή είναι η καταλληλότερη εποχή. Όπου κι αν αποφασίσετε να πάτε η ατμόσφαιρα και ο εορταστικός στολισμός θα σας φτιάξουν το κέφι. Πάρκα, πλατείες με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, εμπορικά κέντρα είναι μερικές εύκολες και προσβάσιμες προτάσεις για οικογένειες ειδικά με μικρά παιδιά. 

Σημασία δεν έχει τόσο το πού θα πάει ο καθένας από εμάς , τι θα φορέσει ή τι δώρα θα πάρει στο τέλος των γιορτών... Αυτό που θα μείνει είναι αν πέρασε αυτές τις όμορφες κι ευλογημένες ημέρες  με τους αγαπημένους του ανθρώπους, την οικογένειά του και τους φίλους του. Αν χάρηκε, γέλασε και πήρε τις καλύτερες αγκαλιές.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις