Μαμα βαριεμαι

Κι έρχονται κι αυτές οι μέρες που το παιδί σας ξυπνάει με λιγότερη διάθεση, δεν έχει όρεξη να ζωγραφίσει , να παίξει με τα παιχνίδια του ή να κάνει χειροτεχνίες. Αρχίζει απλά να τρέχει πέρα δώθε χωρίς σκοπό και να κάνει ο, τι του κατέβει στο κεφάλι. Είτε μιλάει για να σας το εκφράσει είτε το δείχνει με τον τρόπο του , έχει βαρεθεί. Η καραντίνα δεν είναι δύσκολη μόνο για εμάς τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά. Ίσως μάλιστα για εκείνα να είναι λίγο περισσότερο. Γιατί έχουν αποκοπεί από τους συνομηλίκους τους, δεν έχουν την ανεμελιά της ηλικίας τους, δεν εκτονώνουν την ενέργεια τους και κυρίως δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί συμβαίνει όλο αυτό. Σήμερα, λοιπόν, σας έχουμε τρεις δραστηριότητες για αυτές τις πιο δύσκολες μέρες που μπορεί και να καταφέρουν να ξεσηκώσουν τους μικρούς μας φίλους και να τους αλλάξουν την διάθεση. 


Δημιουργήστε τα δικά σας σοκολατάκια!🍫
Ποιο παιδί δεν αγαπάει την σοκολάτα; Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Λιώνετε κουβερτούρα υγείας, γάλακτος ή λευκή ανάλογα με την προτίμηση σας σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και μετά την τοποθετείτε σε φόρμα σιλικόνης. Την βάζετε για λίγο στην κατάψυξη και έτοιμα τα μικρά σας σοκολατάκια. Εμείς μέσα προσθέσαμε τριμμένο μπισκότο. Φυσικά, ταιριάζουν πολύ και οι ξηροί καρποί αν σας αρέσουν. 
Μουσική και πάλι μουσική! 🎶

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκτονώσει ένα παιδί την ενέργεια του μέσα στο σπίτι από το να χορέψει! Βάλτε μια αγαπημένη σας μουσική δυνατά, όχι απαραίτητα παιδικά τραγούδια αλλά ο,τι σας κάνει κέφι και χορέψτε στον ρυθμό. Αν το παιδί είναι λίγο μεγαλύτερο και υπάρχουν και αδερφάκια μπορείτε να παίξετε και μουσικές καρέκλες. 

Διαβάστε το αγαπημένο του παραμύθι📖

Τα οφέλη ενός βιβλίου είναι πολλά... Αλλά για μένα το μεγαλύτερο είναι η ηρεμία και η αγκαλιά που το συνοδεύει στο τέλος της ημέρας. Είναι η ώρα εκείνη που όλη η προσοχή είναι στραμμένη σε ένα παραμύθι, σε μια ιστορία που εξάπτει την περιέργεια και το ενδιαφέρον του παιδιού και έστω για λίγο χανόμαστε κι εμείς μαζί του σε έναν κόσμο λίγο διαφορετικό, λίγο πιο όμορφο...

Και αυτή η  καραντίνα θα διαρκέσει λίγο ή πολύ. Και οι έννοιες είναι πολλές και η μελαγχολία ακόμα μεγαλύτερη για τον περισσότερο κόσμο. Ας μην επιτρέψουμε αυτό να επηρεάζει τις αθώες ψυχές των παιδιών μας! 

Καλό βράδυ 🙂

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις