Δημιουργωντας αναμνησεις

Κυριακή σήμερα και λίγο έως πολύ όλοι έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο με την οικογένειά μας. Ευκαιρία για λίγη ηρεμία, συγκέντρωση και το απαραίτητο παιχνίδι. Σήμερα σας δίνω άλλες τρεις δραστηριότητες που εμείς δοκιμάσαμε για να πάρετε ιδέες και γιατί όχι να τις κάνετε κι εσείς! 

Φέρνουμε την φύση στο χαρτί μας!🍃🍂


Σε κάποιο περίπατο που θα κάνετε με τα μικρά σας, μαζέψτε φθινοπωρινά φύλλα και επιστρέφοντας δώστε τους ένα φύλλο χαρτί και μια κόλλα και αφήστε τα να τα κολλήσουν όπως τους αρέσει! Για τα μικρότερα παιδιά είναι και ένας τρόπος να εξασκήσουν τα χρώματα με στοιχεία από τη φύση. 

Επιχείρηση διάσωσης!🐬

Αυτή την πολύ ωραία ιδέα την είχα δει από πολλές μητέρες και την κοιτούσα με μια κάποια δυσπιστία στην αρχή. Το δοκιμάσαμε όμως και ο μικρός μου ασχολήθηκε με αυτό υπερβολικά πολλή ώρα, οπότε πλέον έχει γίνει μια από τις καθημερινές ασχολίες του. Παγώνετε αποβραδίς μερικά πλαστικά ζωάκια σε νερό και το πρωί του δίνετε νερό και αλάτι για να αρχίσει να λιώνει τον πάγο μέχρι να απεγκλωβίσει τα ζώα! (Προτείνω να έχετε στρώσει μια πετσέτα στον χώρο που θα παίξει για ευνόητους λόγους...)

Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μουσική στη διαπασών🎄

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, τότε στολίστε το δέντρο των Χριστουγέννων και το υπόλοιπο σπίτι μία ώρα αρχύτερα! Τα παιδιά λατρεύουν τα λαμπάκια , τα στολίδια και την όλη διαδικασία οπότε θα το ευχαριστηθούν πολύ. Βάλτε ως μουσική υπόκρουση τα απαραίτητα χριστουγεννιατικα τραγούδια και πιάστε δουλειά με τα μικρά σας ξωτικά. Λίγη ατμόσφαιρα παραπάνω και καλή διάθεση την χρειαζόμαστε φέτος ακόμη περισσότερο. 

Να περνάτε καλά και να δημιουργείτε με τα παιδιά σας ωραίες αναμνήσεις! 😉🤗



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις