Πού ήμουν τόσο καιρό;


Μία γέννα, μια λοχεία, μια καραντίνα και μια μετακόμιση. Τέσσερις λόγοι που με κράτησαν μακριά από το blog. Ναι σταμάτησα να γράφω, όχι όμως και να σκέφτομαι.

Ζούσα έντονες στιγμές που ήθελα τις μοιραστώ, σκέψεις πολλές πέρασαν από το μυαλό κι άλλες τόσες εμπειρίες σε ένα σύντομο κατά τα άλλα διάστημα. Όμως δεν υπήρχε ο χρόνος ή ακόμα και η διάθεση για να τα καταγράψω. Είναι αυτές οι μέρες που η ρουτίνα με δύο μωρά πλέον σε παρασύρει, που το μόνο που σκέφτεσαι όταν έρθει το βράδυ, είναι να ξαπλώσεις κάπου για να αδειάσει το κεφάλι σου, να ξεκουραστείς, όσο φυσικά προλάβεις, για να βγει η επόμενη ημέρα. Και πάλι από την αρχή...

Όλο το διάστημα της καραντίνας, στην οποία θα αφιερώσω και ξεχωριστό άρθρο πολύ σύντομα, το μυαλό μου μεταξύ άλλων ήταν κοντά σε όλες τις μαμάδες του κορωνοιού. Τις μαμάδες που είτε γέννησαν λίγο πριν κλείσουν τα πάντα και κλείστηκαν σπίτι με το καινούριο μωρό στην πιο εύθραυστη φάση τους , χωρίς πρόσβαση σε κανέναν και σε τίποτα, είτε γέννησαν στη μέση του κυκλώνα, μόνο με τον άντρα τους ή το πιο στενό τους πρόσωπο δίπλα τους χωρίς τυμπανοκρουσίες, κεράσματα, γέλια και αγκαλιές. Πράγματα αυτονόητα σε άλλες περιόδους. Ακόμα περισσότερο, δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ την ψυχική κατάσταση των μαμάδων, που βρέθηκαν θετικές στον ιό λίγο πριν γεννήσουν και αναγκάστηκαν να αλλάξουν όλα τους τα σχέδια την τελευταία στιγμή. Τις γυναίκες αυτές που αναγκάστηκαν να γεννήσουν σε άλλο νοσοκομείο, με άλλο γιατρό υπό ειδικές συνθήκες τήρησης πρωτοκόλλου.

Όλα αυτά αλλά και άλλα πολύ πιο σοβαρά με απασχόλησαν αυτή την περίοδο, που τα είχε όλα. Και γέλια, και κλάματα και αγωνίες και πίκρες και εντάσεις και αμφιβολίες πολλές. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς βρήκε τον καθένα αυτή η περίοδος, όμως το σίγουρο είναι ότι για όλους τελικά αποτέλεσε μια μεταβατική φάση. Έτσι και για μένα, ο Ιούλιος, ο πιο αγαπημένος μήνας του χρόνου με βρίσκει έτοιμη να ξεκινήσω πάλι να χτίζω ό, τι είχα ξεκινήσει και να επικοινωνώ όπως και πριν.

Καλώς ήρθατε ξανά λοιπόν στο 24hoursmom!

Δήμητρα Α. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις