"ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ", ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 24HRSMOM!






Ποιος κρύβεται πίσω από το πολύ επιτυχημένο εγχείρημα που λέγεται "Παραμύθι με όνομα;" Ποια η σκέψη πίσω από τα προσωποποιημένα παραμύθια και πώς ανταποκρίνονται οι μικροί αναγνώστες ; H Χατζηκωνσταντινίδου Βιργινία, παιδοψυχολόγος και δημιουργός των ιδιαίτερων και αγαπημένων πλέον παραμυθιών, μας εξηγεί την ιδέα της που έκανε πραγματικότητα και μας μεταφέρει στον μαγικό τους κόσμο.


Πώς προέκυψε η ιδέα αυτή; Από πού πήρατε έμπνευση για να δημιουργήσετε κάτι τέτοιο;

H μαγεία υπάρχει παντού, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας και την βάλουμε μέσα στην ζωή μας για να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι! Δουλεύοντας με παιδιά ως παιδοψυχολόγος καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι για το παιδί να δει στα μάτια των σημαντικών άλλων, την αγάπη και την ‘’θετική εκτίμηση’’ προκειμένου να χτίσει μια θετική αυτοεκτίμηση για τον εαυτό του έπειτα. Έτσι το Παραμύθι με Όνομα ξεκίνησε με αυτόν τον στόχο! Να δημιουργήσω ένα παραμύθι μέσα από το οποίο το παιδί θα αισθανθεί πρωταγωνιστής. Τόσο το Παραμύθι με Όνομα όσο και όλα τα προϊόντα της εταιρίας που ονομάζεται πλέον Παραμύθι με Όνομα – καθώς πήρε το όνομά της από το πρώτο μας παραμύθι που έλαβε τόσο μεγάλη αγάπη- έχουν επίκεντρο το ίδιο το παιδί και στόχο να κάνουν κάθε παιδί να αισθανθεί τόσο μοναδικό όσο πραγματικά είναι.

 Αν θα έπρεπε να πείτε με τρία μόνο επιχειρήματα γιατί αξίζει κανείς να κάνει δώρο σε ένα παιδί το  "παραμύθι με όνομα" ποια θα ήταν αυτά;

«Κάνε ένα παιδί να νοιώσει μοναδικό»
 «Η αγάπη είναι για να μοιράζεται..»
 «Τα πάντα είναι δυνατά αρκεί να γίνουμε οι πρωταγωνιστές της δικής μας Ιστορίας.»


Πώς διαφοροποιείται το κάθε βιβλίο πέρα από την αλλαγή του ονόματος;

 Στο Παραμύθι με Όνομα δεν γίνεται απλά η αλλαγή του ονόματος μέσα στο παραμύθι.  Όλη η μέση της ιστορίας αλλάζει ανάλογα με τα γράμματα του ονόματος του κάθε παιδιού. . Έτσι, ένα κορίτσι που λέγεται Άννα κατά της διάρκεια της ιστορίας θα συναντήσει μια αρκούδα, μια νυχτερίδα, μια νυφίτσα, μια αραχνούλα για να την βοηθήσουν στην λύση του μυστηρίου, ενώ ένα αγοράκι που λέγεται Μάριος θα συναντήσει ένα μυρμήγκι, μια αλεπού, ένα ρακούν, μια όρκα και ένα σκουλήκι και θα του δώσουν άλλες ιστορίες.  Επίσης μέσα στο παραμύθι ο κεντρικός ήρωας διαφοροποιείται. Δηλαδή ο πρωταγωνιστής μπορεί να είναι αγόρι ή κορίτσι με καστανά μαλλιά και πράσινα μάτια αναλόγως με τα στοιχεία που θα μας δώσει ο κάθε πελάτης μας συμπληρώνοντας την φόρμα που υπάρχει στο site μας www.paramithimeonoma.gr. Επιπλέον στο τέλος του κάθε παραμυθιού τυπώνεται η αφιέρωση του ανθρώπου που δωρίζει το βιβλίο στο παιδί και ζωγραφίζουμε το όνομα κάθε παιδιού! Έτσι φτιάχνουμε και τυπώνουμε ένα μοναδικό βιβλίο για κάθε παιδί!

 Τι feedback παίρνετε από τα παιδιά που λαμβάνουν ένα τέτοιο δώρο;

Ίσως αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για την δουλειά μας! Τα παιδιά ενθουσιάζονται καθώς δεν περιμένουν ότι θα ‘’δουν’’ τον εαυτό τους μέσα στο παραμύθι! Πολλοί γονείς μας λένε ότι τα παιδιά τους κουβαλάνε πάντα μαζί τους το Παραμύθι με Όνομα γιατί έχει μέσα το όνομά τους.

Θεωρείτε ότι υπάρχει στροφή και πάλι στο βιβλίο ειδικά στην παιδική ηλικία; Πιστεύετε πως και η δική σας ιδέα για προσωποποιημένο παραμύθι συμβάλλει ως προς αυτή την κατεύθυνση;

Θεωρώ ότι το παραμύθι είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο για να βοηθήσουμε το παιδί σε διάφορες καταστάσεις όπως επίσης και για να το βοηθήσουμε να χτίσει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του. Το προσωποποιημένο παραμύθι μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, καθώς κεντρίζει το ενδιαφέρον του παιδιού μέσω της προσωποποίησης . Ελπίζω το Παραμύθι με Όνομα όπως και όλα τα προϊόντα της εταιρίας μας να κάνουν κάθε παιδί να αισθανθεί τόσο μοναδικό και ξεχωριστό όσο πραγματικά είναι.





*Η Χατζηκωνσταντινίδου Βιργινία γεννήθηκε στα Χανιά, αλλά μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης και έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στην εκπαίδευση παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου- Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αθήνας και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τομέα της υποστήριξης παιδιών και στη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων. Αγαπάει ιδιαίτερα τα παιδιά και πιστεύει ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να απολαμβάνει την παιδική του ηλικία.


Το "Παραμύθι με Όνομα" μπορείτε να βρείτε στο site : https://www.paramithimeonoma.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις